Mindfullness

Mindfulness heeft een bewezen positieve uitwerking op…

Leren

Een beter leervermogen en een beter geheugen.

Concentreren

Kiezen waar jij je aandacht op richt.

Stressvermindering

Minder onrust voelen in hoofd, hart en lichaam.

Zelfvertrouwen

Zekerder zijn en durven je eigen unieke zelf te zijn.

Positief denken

Meer kunnen genieten van ieder moment.

Minder piekeren

Stoppen met automatisch doorgaan met denken.

Gezondheid

Gezonder en fitter voelen en sneller herstellen na ziekte.

Slapen

Gemakkelijker in slaap vallen en uitgeruste wakker worden.

Wat is mindfulness?

Mindfullness voor kinderen is een effectieve en leuke manieren waarop kinderen anders kunnen leren omgaan met de (soms) dagelijkse ‘buitenstress’ op het schoolplein, in en om de klas en ook thuis. En met de ‘binnenstress’: veel moeten van jezelf, geen grenzen kennen of steeds maar reageren op impulsen. Mindfulness begint bij het observeren van en concentreren op de beweging van de adem. Bewust aanwezig zijn. Vanuit een open vriendelijke houding willen begrijpen wat er aan de hand is. Zonder te oordelen, dingen te negeren of meegesleept worden.

Mindfulness is vriendelijk aanwezig zijn bij wat er nu is. Door bijvoorbeeld gebruik te maken van meditaties en yoga-oefeningen. Het mooie van mindfulness is, dat je geen fouten kan maken, de ervaring van het moment is waar het om gaat.

Anders dan op school, waarbij je leert om een bepaald doel te bereiken, ontstaat het leerproces bij mindfulness als vanzelf. De positieve effecten van mindfulness zullen naarmate de mindfulness wordt beoefend meer en meer opgemerkt kunnen worden. Interesse in de mindfulness training?

Klik op Trainingen & Lessen en meld uw kind aan voor de uitgebalanceerde, speelse, effectieve en evidence-based mindfulness training van acht weken voor kinderen van 5 t/m 12 jaar.